Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-06@16:20:19 GMT

اشتهای سیری‌ناپذیر بلژیکی‌ها برای «دست بریده» +عکس

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۴۵۱۲۲

اشتهای سیری‌ناپذیر بلژیکی‌ها برای «دست بریده» +عکس

بلژیکی‌ها شکلات‌های محبوبی به شکل «دست» دارند که شاید برگرفته از یک افسانه باشند، اما یادآور جنایت پادشاه بلژیک علیه مردم کنگو هستند؛ مردمی که اگر به اندازه کافی کار نمی‌کردند دست‌هایشان بریده می‌شد.

سرویس جهان مشرق - در افسانه‌های بلژیک آمده است که در شهر «آنتورپ» غولی به اسم «دروئون آنتیگون» مردم تاجرانی را که می‌خواستند از رودخانه‌ی «شلت» عبور کنند مجبور می‌کرد به او باج بدهند؛ و هر کس از دادن باج امتناع می‌کرد، غول دست راستش را می‌برید[۱].

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مانند همه‌ی قصه‌های خوب، در این افسانه هم قهرمانی (به نام «سیلویوس برابو») بالأخره مقابل غول ایستاد، او را شکست داد و دستش را برید. سپس همان دستی را که آن همه بلا بر سر مردم آورده بود، در همان رودخانه‌ای انداخت که آنتیگون برای عبور از آن از مردم باج می‌گرفت.

در بلژیک شکلات‌هایی به شکل دست بریده تولید می‌شود که «دست‌های آنتورپ» نامیده می‌شوند و نماد یک افسانه‌ی محلی هستند (+)

لئوپولد دوم

تا همین امروز هم در آنتورپ شکلات‌هایی به شکل دست فروخته می‌شوند. اما مشکل این‌جاست که این دست‌های شکلاتی امروز معنای دیگری هم می‌دهند. داستان آنتیگون صرفاً یک افسانه بود، اما لئوپولد دوم، پادشاه بلژیک از سال ۱۸۶۵ تا زمان مرگش در سال ۱۹۰۹، در واقعیت، نقش آنتیگون را برای مردم کنگو ایفا کرد. لئوپولد دوم از سال ۱۸۸۵ تا سال ۱۹۰۸ پادشاه کنگو هم بود؛ و نکته‌ی متناقض‌نما این‌که نام کنگو را «کشور آزاد کنگو» گذاشت. به دستور پادشاه بلژیک، که هرگز پایش را در کنگو نگذاشت، فقط بین سال‌های ۱۸۸۵ تا ۱۹۰۵ ده میلیون کنگویی به قتل رسیدند؛ یعنی به طور متوسط روزی بیش از ۱۳۶۰ نفر؛ یا تقریباً دقیقه‌ای یک نفر.

نمونه‌هایی از مردم کنگو (از جمله کودکان) که بلژیکی‌ها دست‌هایشان را قطع کرده‌اند (+)

لئوپولد که با صادرات کائوچو، عاج و سایر منابع ارزشمند کنگو هر روز ثروتمندتر می‌شد، دستور داده بود مردم کنگو برای جمع‌آوری این منابع به کار گرفته شوند. سربازان بلژیکی که مأمور به‌کارگیری کنگویی‌ها بودند، دستور داشتند به ازای هر تیری که به کنگویی‌های سرکش شلیک می‌کنند، یک دست راست به مافوق‌هایشان تحویل بدهند. البته اگر هم در حساب‌وکتاب گلوله‌ها و دست‌ها اشکالی پیش می‌آمد، سربازها همیشه می‌توانستند دست چند نفر دیگر را قطع کنند تا به ازای هر گلوله یک دست وجود داشته باشد؛ و این کار را هم می‌کردند. علاوه بر این، اگر یک کنگویی یک روز نمی‌توانست به اندازه‌ی وظیفه‌اش کار کند، دست خودش یا فرزندش را قطع می‌کردند و برای اثبات اِعمال قانون به مقامات بلژیکی می‌دادند[۲].

شماری از مردم کنگو که سربازان بلژیکی دست آن‌ها را قطع کرده یا شکسته‌اند (+)

به این ترتیب، تعجبی ندارد که مردم کنگو همچنان از فروش شکلات‌های دستی در بلژیک دل‌خور هستند و این شکلات‌ها را نمادی از وحشیگری پادشاه بلژیک علیه خودشان می‌دانند[۳]. اما چه کسی اهمیت می‌دهد؟ احتمالاً تعداد انسان‌هایی که از تاریخ واقعی قطع دست در کنگو خبر دارند، از آن‌هایی که افسانه‌ی قطع دست در بلژیک را شنیده‌اند، کم‌تر است. به علاوه، هرچه باشد، شهر آنتورپ به شکلات‌هایش شهرت دارد (تا جایی که آن را «پایتخت شکلات» می‌نامند) و اشتهای بلژیکی‌ها هم برای «دست» سیری‌ناپذیر به نظر می‌آید.

شماری از بومیان کنگو دست‌های بریده‌شده مردم محلی را نشان می‌دهند؛ در حالی که یکی از مقامات بلژیکی برای عکس گرفتن کنار آن‌ها ایستاده است (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› باغ‌وحش‌های انسانی در اروپا و آمریکا

›› سنت «لینچ کردن» سیاهان در آمریکا

›› «کودکان هیولایی» میراث آمریکا در آسیا

›› حملات شیمیایی آمریکا به کودکان بی‌دفاع

›› ماجرای تجاوز سربازان آمریکایی به «دختر بلوز مشکی» در ویتنام چه بود؟

›› یک میلیون برده جنسی، ارمغان حضور ۶۰ ساله نظامیان آمریکا در کره جنوبی

›› پیوند اعضای «تازه» جنین انسان به موش‌های آزمایشگاهی توسط دولت آمریکا

 

[۱] Belgium's Black Hand Fetish: How Antwerp Hand-Shaped Chocolates Mock Chopped African Hands Link

[۲] Antwerp Chocolate Hands Link

[۳] Belgium’s hand-shaped chocolates will remain an insult to victims of Leopold II’s genocide in Congo Link

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا بلژیک سیاه پوستان سیاه پوست نژادپرستی کنگو لئوپولد دوم حقوق بشر اخبار داغ پادشاه بلژیک بلژیکی ها مردم کنگو شکلات ها دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۵۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بیژن و منیژه» میلیاردی شد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی، نمایش «بیژن و منیژه» به نویسندگی و کارگردانی شکرخدا گودرزی و تهیه کنندگی مهدی بخشیانی از ۲ اردیبهشت ماه اجراهای خود را در پردیس تئاتر شهرزاد آغاز کرده است.

گفتنی‌ست در این تئاتر قربان نجفی، شهرام نجاتی، رضا عمرانی، محسن بهرامی، سحر یافتیان،پارمیس هوبخش، اشکان شریعتی، سیاوش خادم حسینی،علی‌رضا عابدی، زهره کدخدازاده، آیسان نوریان،اسد پورحمزه و شکرخدا گودرزی ایفای نقش می کنند.

سایر بازیگران این اثر نمایشی عبارتند از: یوسف نکویی، صادق اکبری، مهدیه خوش فطرت، رزا کاوه، سویل محمدنژاد، ماتیسا توسلی، ملیحه زمان پور، مهنا میرقادری، خورشید خلج، مستانه علایی، غزل حسینی کاردر و صبا حسینی کاردر.

«بیژن و منیژه» با حضور بازیگران تئاتر و هنرمندان موسیقی و به صورت موزیکال با همراهی خوانندگان پس از ۹ ماه تمرین اجرا می‌شود.

این نمایش داستان بیژن سردار جوان ایرانی است که دلباخته منیژه می‌شود که دختری تورانی است.

سایر عوامل عبارتند از:مجری طرح:  فاطمه کریمی،دستیار کارگردان: سحر ‌یافتیان،طراح پوستر:  ابراهیم ‌حقیقی طراح صحنه: منیر ملکی،  طراح گریم و طراح ماسک:  افسانه ‌قلی ‌زاده،  طراح لباس:  فطیما زعفرانی،  طراح حرکت:  اصغر فریدی ماسوله،  آهنگساز: صادق چراغی، طراح گرافیک: سینا ‌افشار،طراح صدا: عرفان ‌یزدی،   تطبیق اشعار: فریال آذری، دستیار تطبیث اشعار:  سپیده اسکندر زاده ، دستیار دوم کارگردان: روشنک ‌عبدی، مدیر صحنه: وحید غفارزاده، خواننده و سرپرست خوانندگان: یلدا یزدانی،  خواننده:  سبحان مهدی پور،  گروه موسیقی نوازندگان: آرش سیاه چشم، همایون مهرنیا، سعید سنگسری، مژگان آقا صادقی، مریم مهرابی، معصومه روح افزا،  صدابردار:  سجاد مهدی پور،  دستیار صدا:  علی محمودی،  دستیاران لباس: سپیده ‌حسینی، سوسن لطفی جامه دار: مهسا شاپوری، ساخت آکسسوار:  افسانه ‌قلی ‌زاده، رویا اخوندان، افسانه ‌نصیریان، عسل قادری،  اجرای گریم:  افسانه ‌قلی ‌زاده، رویا اخوندان، افسانه ‌نصیریان، عسل قادری، حسین تبریزی،  مدیر روابط عمومی و تبلیغات:  مریم ‌رودبارانی، هماهنگی تبلیغات مجازی:  سیدمحمدصادق ‌سیادت همکار روابط عمومی:  محمد نیکبخت ساخت تیزر:  امیرحسین ‌نجاح ،علی ‌بنایی ‌طاهری تدوین:  محمدسجاد ‌آقاجانی، مانی حمیدی شاد مشاور رسانه:  مطهره ‌کشاورز ‌محمدیان، مرجان سمندریان ساخت موشن:  مانی حمیدی شاد، سعید ‌حشمتی عکاس:  امیر ‌خدامی عکاس تبلیغات:  رضا ‌جاویدی

دیگر خبرها

  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • روایت دختران حاج قاسم از اصفهان تا خانه پدری
  • «بیژن و منیژه» میلیاردی شد
  • خوشحالی وصف‌ناپذیر مردم سیستان و بلوچستان از پر آبی هامون + تصاویر
  • طرز تهیه کوکی شکلاتی + نکات مهم و فوت و فن‌ها
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!
  • عشق جوانان به ائمه اطهار (ع) وصف ناپذیر است
  • عفاف و پاکدامنی جزء جدایی ناپذیر فرهنگ اصیل مردم کرمانشاه است
  • ببینید | پاسخ آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مورد ثروت افسانه‌ای