Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشریه «گلوبال تایمز» چاپ چین که به بیان نظرات دولت این کشور می‌پردازد، در یک گزارش نوشت: «اگر ایالات متحده در موضوع تایوان به اقداماتش ادامه دهد، دیر یا زود دستانش بریده خواهد شد».

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک رسانه دولتی چینی با هشدار به آمریکایی‌ها در خصوص تایوان اعلام کرد که دولت مرکزی چین از قوی‌ترین اراده و توان برای دفاع از منافعش در تایوان برخوردار است و اگر واشنگتن به اقدامات تحریک‌آمیز ادامه دهد، دستانش قطع خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«گلوبال تایمز» در این گزارش به آمریکایی‌ها پایبندی به اصل «چین واحد» را گوشزد کرده و هشدار داده است که در صورت بی‌اعتنایی به این اصل، پکن واکنش نشان می‌دهد و واشنگتن بهای این کار را پرداخت خواهد کرد.

اصل چین واحد، سیاستی است که آمریکا از سال ۱۹۷۹ در قبال تایوان آن را پذیرفته است و از آن زمان به بعد، آمریکا طبق این اصل، تایوان را بخشی از «چین واحد» اعلام کرد اما در سال‌های گذشته اقدامات واشنگتن در فروش تسلیحات به تایوان و حضور نظامی در تنگه تایوان واکنش‌های تند پکن را به دنبال داشته و چینی‌ها به آمریکا درباره تبعات این اقداماتشان هشدار داده‌اند.

گزارش گلوبال تایمز امروز چهارشنبه با عنوان «اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در تایوان، تاثیر معکوس خواهد داشت»، منتشر شده است.

در ابتدای گزارش آمده است: «روز دوشنبه (دوم دی ماه) دو قانونگذار آمریکایی طرحی به کنگره ارائه کردند و خواستار ارتقای وضعیت مدیر دفتر آمریکا در تایوان به وضعیت "سفیر سیار" شدند و طبق این طرح، کسی که عهده‌دار این سمت می‎شود باید مانند سفرا فرایند اخذ تاییدیه سنای آمریکا را بگذراند».

گلوبال تایمز ادامه داد: «دفتر آمریکا در تایوان آنچنان حضور گسترده‌ و پر حجمی دارد که بسیاری از سفارت‌های آمریکا در خارج این کشور توان برابری با این حضور را ندارند. تایوان مدیر این دفتر را "سفیر" می‌خواند اما ایالات متحده همیشه به مسئول این دفتر را مدیر شناخته است و این مدیر همیشه توسط وزیر خارجه (آمریکا) تعیین شده است اما سفرای آمریکا در کشورهای خارجی را رئیس‌جمهور تعیین می‌کند و او باید تایید سنا را کسب کند».

از نظر این رسانه چینی، «کار دو عضو مجلس نمایندگان در ارائه این طرح به طور واضح اقدامی تحریک‌آمیز بوده است. در سیستم آمریکا، کنگره نقشی برجسته برای ارعاب علیه چین ایفا کرده است، با تصویب قوانین و عملا هل دادن دولت آمریکا برای آسیب زدن به منافع چین و همچنین تصویب قوانین غیر الزام آور به منظور کمک به دولت جهت اعمال فشار بر چین».


چین و تایوان

به باور این نشریه، «حالا حتی متخصصان هم شاید ندانند چه تعداد قوانین مرتبط با تایوان توسط کنگره آمریکا تصویب شده یا در شرف تصویب شدن باشند. این روزها قوانین ضد چینی اغلب با یک اکثریت گسترده در کنگره تصویب می‌شوند و برای آنهایی که دنبال جلب شهرت علنی هستند، طعمه ایجاد می‌کند. این بار دو عضو مجلس نمایندگان طرحی موسوم به لایحه سفیر تایوان ارائه دادند. کار سختی است که گفته شود آیا این دو نماینده با ارائه این طرح، به دنبال جلب توجهات هستند یا نه».

گلوبال تایمز افزود: «با این همه قوانین ضد چینی، دولت ایالات متحده در مساله تایوان کارت‌های زیادی برای بازی کردن در اختیار دارد اما چیزی که بیشتر از هر چیزی از اهمیت برخوردار است این است که رئیس‌جمهور و بقیه دولت او چطور از این کارت‌ها استفاده می‌کنند.  چرا که اجرای بسیاری از مفاد شوکه‌کننده این قوانین، تنش‌های جدی در روابط چین و آمریکا ایجاد خواهد کرد و حتی ماشه بحران‌های بزرگ‌تر در روابط دو کشور را می‌چکاند».

این رسانه در ادامه گزارش خود به آمریکا درباره ادامه دخالت‌ها در امور تایوان و قطع شدن دستانش هشدار داد و نوشت: «ایالات متحده باید این را بفهمد که اگرچه تایوان سهل‌ترین نقطه برای تحریک کردن سرزمین واحد چین است اما در آن واحد، تایوان ریسکی‌ترین نقطه برای آمریکا هم هست. دقیقا در تنگه تایوان است که چین بزرگ‌ترین ظرفیت برای مقابله با اقدامات تحریک‌آمیز ایالات متحده را در اختیار دارد  و از قوی‌ترین اراده و توانایی‌ برای دفاع از منافع ملی کلیدی‌اش برخوردار است.  اگر ایالات متحده در موضوع تایوان به اقدامات پی در پی خودش ادامه دهد، دیر یا زود دستانش بریده خواهد شد».

گلوبال تایمز ادامه داد: «چین در بازی خود با ایالات متحده در موضوع تایوان، دو ریسمان عمده در اختیار دارد. اول، مقابله مستقیم با اقدامات تحریک‌آمیز ایالات متحده و دادن بهای اقداماتش است. دوم، افزایش فشار بر طرف تایوانی است. این یک شوخی نیست. سرزمین اصلی چین (دولت مرکزی کمونیست چین) تاکنون در موضوع تنگه تایوان خویشتندار بوده است و برای ایالات متحده در زمینه نقاط ضعفش در سطح بین‌المللی مشکلی ایجاد نکرده است. دلیل اصلی این موضوع به (سیاست) چین واحد ایالات متحده در موضوع تایوان بر می‌گردد. اگر ایالات متحده قرار باشد که این اصل را رها کند، چنین کاری سبب واکنش سیستمیک پکن خواهد شد و احتمالا واشنگتن را از برخی از همکاری‌های کلیدی بین‌المللی که امید داشته پکن در اختیارش قرار دهد، محروم خواهد کرد. تشدید فشار نظامی چین بر تایوان، واشنگتن را گیج و سردرگم خواهد کرد».

در پایان این گزارش، نشریه چینی به مقام‌های دولت و کنگره آمریکا و برخی از سیاستمداران تایوانی مخالف پکن که خواهان استقلال و جدایی تایوان از چین هستند، گفته است که نه واشنگتن و نه این سیاستمداران تایوانی آمادگی ایجاد یک بحران تازه با دولت مرکزی چین را ندارند و چنین بحرانی برای آنها گران تمام خواهد شد

در خاتمه گزارش  آمده است: «امید بر این است که کنگره ایالات متحده در تلاش برای برانگیختن یک بحران آینده بین ایالات متحده و چین نباشد. صادقانه باید بگوییم که ما فکر نمی‌کنیم ایالات متحده برای بحران با چین بر سر تایوان آمادگی داشته باشد و همچنین فکر نمی‌کنیم که مقام‌های حزب (استقلال گرای) دموکراتیک پیشرو (در تایوان) هم آمادگی چنین موضوعی را داشته باشند. ما شاهد این هستیم که مشتی از سیاستمداران بدون آنکه متوجه عواقب اقداماتشان باشند، دارند مشکلاتی درست می‌کنند. امید داریم که سیستم آمریکا به نحوی این مسائل را تحت کنترل نگه دارد و از هل دادن ایالات متحده به سمتی که این سیاستمداران حرکت می‌کنند، جلوگیری کند».

انتشار این گزارش توسط نشریه نزدیک به دولت چین در حالی انجام شده که اواخر آبان ماه «وِی فِنگ» وزیر دفاع چین در دیدار با «مارک اسپر» همتای آمریکایی خود در حاشیه نشست بانکوک، به او درباره اقدامات تحریک‌آمیز واشنگتن در دریای چین جنوبی هشدار داد و اعلام کرد، پکن استقلال تایوان را تحمل نخواهد کرد (جزئیات بیشتر).

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: چین تایوان آمریکا چین واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۹۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است

سایت خبری – تحلیلی المانیتور در تازه‌ترین گزارش درباره معامله بزرگ جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده بین عربستان سعودی و اسرائیل نوشت: پس از جلوگیری از درگیری منطقه‌ای با جمهوری اسلامی ایران، دولت بایدن اکنون خود را وابسته به توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل برای نجات استراتژی خود در خاورمیانه می‌بیند.

به گزارش جماران، اجزای لازم برای یک پیمان دفاعی تاریخی ایالات متحده با عربستان سعودی تقریبا فراهم شده است؛ توافقی که به عادی سازی روابط ریاض با دولت یهود کمک می‌کند و بنابراین، امکان جریان متقابل سرمایه و همکاری نظامی را فراهم می‌کند که می‌تواند ایران را بیشتر منزوی کند.

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز دوشنبه در نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض گفت: «در مورد توافقات دوجانبه بین پادشاهی سعودی و ایالات متحده، ما بسیار بسیار به پایان نزدیک هستیم و بیشتر کار‌ها قبلا انجام شده است.» آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز آن را تکرار کرد.

جزییات پیمان مورد نظر آمریکا و عربستان سعودی علنی نشده است. آنچه که از طریق منابع دیپلماتیک به رسانه‌ها درز داده شده نشان می‌دهد که این توافق چیزی شبیه ماده ۵ معاهده ۱۹۶۰ ایالات متحده با ژاپن که ایالات متحده را متعهد می‌کند در صورت حمله به ژاپن از این کشور دفاع کند را در دل خود ندارد. اما احتمالاً فراتر از متن توافق‌های موجود میان واشنگتن و کشور‌های عربی خلیج فارس است که برخی از آن‌ها متحد اصلی غیرناتو واشنگتن محسوب می‌شوند است. در توافق‌های فعلی صرفا بندی درباره ضرورت مشورت در مورد گام‌های دفاعی به چشم می‌خورد.

با این حال، سنگ بنای مورد نیاز برای دستیابی به موافقت کنگره برای توافق پیشنهادی، عادی سازی عربستان با اسرائیل است که همچنان مبهم باقی مانده است. یکی از خواسته‌های کلیدی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، تعهد رهبران اسرائیل به برداشتن گام‌های برگشت ناپذیر به سوی تشکیل کشور فلسطین – است که هنوز برآورده نشده است. مقامات آمریکایی می‌گویند رسیدن به این هدف، مستلزم پایان جنگ در غزه است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، که با فشار داخلی شدید مواجه است، بیش از آنکه به فلسطینی‌ها امتیاز بزرگی بدهد، به دنبال پایان دادن به حیات حماس است. نتانیاهو این هفته وعده خود را برای اعزام ارتش اسرائیل به رفح "با یا بدون" توافق آتش بس تکرار کرد.

دولت بایدن همه راه‌ها را برای جلوگیری از آن انجام می‌دهد، در حالی که فشار بر حماس برای پذیرش فوری آخرین پیشنهاد آتش‌بس را مضاعف می‌کند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سه شنبه در پاسخ به این سوال که آیا دولت برنامه B دارد یا خیر، به خبرنگاران گفت: «فقط باید یک توافق وجود داشته باشد. اگر بتوانیم آتش‌بس به دست آوریم، می‌توانیم چیزی پایدارتر به دست آوریم، سپس شاید به درگیری پایان دهیم و با پروژه عادی‌سازی پیش برویم. اما همه این پروسه باید با یک معامله شروع شود.»

به نظر می‌رسد که دولت بایدن برای به نتیجه رساندن مذاکرات جاری و رسیدن به سنگ بنای معامله مدنظر، از هر گونه اقدام تنش آفرین و تحریک کننده اسرائیل خودداری می‌کند. اوایل این هفته، وزارت امور خارجه از تحریم چهار واحد امنیتی اسرائیل که به نظر می‌رسید قوانین بشردوستانه بین‌المللی را به شدت نقض کرده‌اند، خودداری کرد، چیزی که برخی آن را آخرین ژست آشتی‌جویانه در قبال دولت نتانیاهو تعبیر کردند.

بلینکن روز سه‌شنبه برای نزدیک به سه ساعت با نتانیاهو دیدار کرد تا برای ارسال کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غزه و پرهیز از تهاجم ره رفح که رئیس پنتاگون می‌گوید اسرائیل به اندازه کافی برای آن آماده نیست به او هشدار داده باشد. یک منبع مطلع در مورد این دیدار گفت که این دیدار برای طرف آمریکایی خوب پیش نرفت، اما جزئیاتی ارائه نکرد.

اکنون همه چیز به دستیابی حماس و اسراییل به یک توافق آتش بس بستگی دارد تا فشار بر دولت اسرائیل را به امید سازش در آینده کاهش دهند.

مقامات پیشین امنیت ملی آمریکا به المانیتور گفتند که به نظر می‌رسد پیشنهاد بلینکن در اوایل این هفته مبنی بر اینکه ایالات متحده و عربستان سعودی در حال آماده کردن توافقنامه دفاعی دوجانبه خود هستند، با هدف جلب نظر رهبران اسرائیلی بوده است، نه نشان‌دهنده هرگونه پیروزی قریب‌الوقوع برای واشنگتن.

عربستان سعودی مدتهاست که به دنبال دسترسی بیشتر به تسلیحات پیشرفته ایالات متحده، از جمله دفاع هوایی و موشکی، و کاهش کنترل صادرات ایالات متحده بر روی تراشه‌های پیشرفته مورد استفاده برای توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی بوده است. ممکن است یک توافق دوجانبه موقت به عنوان یکی از راه‌های محدود کردن نفوذ استراتژیک چین بر ریاض تا زمانی که دولت آینده اسرائیل آماده ارائه امتیازاتی به فلسطینیان باشد، تلقی شود.

یکی از مقامات ارشد سابق آمریکایی می‌گوید که راه‌هایی وجود دارد که می‌توان چنین توافقی را بدون نیاز به تصویب سنا پیش برد. دولت بایدن در سال ۲۰۲۱ به قطر موقعیت متحد اصلی غیر ناتو اعطا کرد و سال گذشته یک توافق راهبردی گسترده با بحرین امضا کرد که به منامه اجازه دسترسی ممتاز به اشتراک اطلاعات، دفاع موشکی و همکاری در زمینه هوش مصنوعی را داد. یکی از مقامات ارشد کاخ سفید در آن زمان از توافق اخیر به عنوان «الگو» یی برای منطقه یاد کرد.

اما دیگر مقامات سابق امنیت ملی در مورد این گزینه تردید دارند. هر پیمانی که متضمن تضمین‌های دفاعی ایالات متحده و انتقال تسلیحات عمده برای عربستان سعودی باشد، مستلزم کسب مجوز از جانب کنگره است. از سوی دیگر تحقق درخواست محمد بن سلمان برای برخورداری عربستان از پروسه غنی‌سازی کامل هسته‌ای، نگرانی‌های آمریکا در مورد اشاعه تسلیحات هسته‌ای را به همره دارد. در غیاب عادی سازی رابطه عربستان با اسرائیل، جمهوری خواهان سنا احتمالاً این توافق را برای ایالات متحده ناکافی می‌دانند.

جاناتان لرد، مدیر برنامه امنیتی خاورمیانه در مرکز امنیت جدید آمریکا در واشنگتن می‌گوید: بخش بزرگی از این توافق میان عربستان و آمریکا از لحاظ سیاسی و استراتژیک مربوط به عادی سازی رابطه ریاض با اسرائیل بود. بدون آن، دولت بایدن احتمالاً باید عربستان سعودی را متقاعد کند که با واگذاری امتیازات اضافی موافقت کند تا شاید بایدن بتواند با دست پرتر اعضای کنگره را با خود همراه سازد. یکی از این امتیاز‌ها می‌تواند محدودیت‌های گسترده‌تر بر همکاری امنیتی عربستان و چین و تعهد عمیق مقامات سعودی برای ادغام نظامی با دیگر شرکای آمریکایی در منطقه باشد.

مقامات سعودی حداقل به طور علنی هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه ولیعهد مایل است به چیزی کمتر از تضمین‌های کامل دفاعی ایالات متحده و راهی برای تشکیل کشور مستقل برای فلسطینیان رضایت دهد، بروز نداده اند. یک مقام منطقه‌ای آشنا به مذاکرات به المانیتور گفت که پذیرش هر چیزی جز این «برای ریاض بسیار دشوار خواهد بود».

دیگر خبرها

  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • بلینکن: کمک‌های نظامی جدید به اوکراین، سرمایه‌گذاری در آمریکا است
  • روسیه: اکثر حملات سایبری از سوی آمریکا انجام می‌شود
  • دانشگاه ورمونت سخنرانی سفیر آمریکا در سازمان ملل را لغو کرد